50 jaar David Guetta!

 De Franse superstar DJ David Guetta wordt er vandaag 50! We maken voor de gelegenheid een rekensommetje van zijn leven.

1 pond. Zoveel kostte het om binnen te raken op de eerste feestjes die David Guetta organiseerde. Hij was amper 13 jaar, maar had wel een kelder vol met feestende jongeren. Zou hij daar en dan gekozen hebben voor een leven vol party's?

4 jaar later, op zijn zeventiende, begint Guetta zelf te DJ'en. Gewapend met enkel zijn laptop verovert hij feest na feest.

18. Zo vaak scoorde hij in ons land al een top-10-hit. Ter vergelijking: dat is evenveel als The Rolling Stones en Britney Spears, en 6 meer dan Queen!

8 miljoen mensen volgen Guetta's doen en laten op Instagram. Op Twitter zijn het er 22 miljoen, op Facebook zelfs 53 miljoen!

16 keer kon je hem al aan het werk zien op Tomorrowland, het outdoor dance festival in De Schorre in Boom. Hij pronkt zelfs al sinds 2006 elk jaar op de affiche, en is daarmee recordhouder.

2 Grammy's heeft de man thuis op zijn schouw staan. In 2010 en 2011 won hij telkens in de categorie 'Beste Remix'.

1 keer heeft een USB-stick zijn leven gered. Vlak voor een optreden op het Coachella-festival crashte zijn computer, met daarop zijn set. Gelukkig had hij - voor de veiligheid - alle nummers op een USB-stick gezet. 'Het was redelijk old school, en enorm stressvol." zei hij daarover.

= 50 jaar jong, en hij denkt er zelfs nog niet aan om te stoppen. Hij maakt remixen voor Eurythmics, David Bowie en Kylie Minogue, en de grote artiesten staan aan te schuiven om met hem samen te werken: Black Eyed Peas, Kelly Rowland, Sia, Usher, Justin Bieber, ... de lijst is eindeloos!07/11/2017