40 jaar Toto

40 Trips Around The Sun, zo heet het nieuwe album dat Toto vandaag wereldwijd uitbrengt. En het is meteen ook de naam van de wereldtournee die de legendarische band zondag aftrapt in Helsinki. Tot hiertoe staan er al zeker 36 shows in Europa op het programma, waaronder België (Vorst Nationaal) op zondag 18 maart.

Toto, die in 1978 het levenslicht zag, heeft al een indrukwekkend palmares opgebouwd in die 40 jaar. Weinig muzikanten hebben individueel of samen een grotere stempel gedrukt op de popcultuur dan de leden van Toto. Als individuen zijn de bandleden te horen op een verbazingwekkende 5000 albums die samen een verkoopcijfer van een half miljard albums vormen. De vele opnames waaraan zij meewerkten, leverden meer dan 200 Grammy-nominaties op. Toto heeft meer dan 400 miljoen streams op Spotify; en op YouTube zelfs meer dan een half miljard.

Toto is een van de weinige 70's bands, die de veranderende trends en stijlen wisten te doorstaan en wereldwijd een schare fans van meerdere generaties kunnen bekoren.


Op het verzamelalbum '40 Trips Around The Sun' staan vooral herwerkte versies van hun grootste hits, maar ook 3 nooit eerder uitgebrachte nummers: 'Spanish Sea', 'Alone' en 'Struck By Lightning'. Het digitale album vind je op https://smebe.lnk.to/TOTOgreatesthits.


Tracklist:

Alone

Spanish Sea

I’ll Supply The Love

I’ll Be Over You

Stranger In Town

99

Struck By Lightning

Pamela

Afraid Of Love

I Won’t Hold You Back

Jake To The Bone

Stop Loving You

Lea

Hold The Line

George Porgy

Rosanna

Africa
09/02/2018