3 Vlamingen op de Golden Globes

De film Girl van Lukas Dhont, Beautiful Boy van Felix van Groeningen en de serie The Alienist van Jakob Verbruggen zijn allemaal in de running voor een Golden Globe

Girl is genomineerd voor Beste Buitenlandse Film. De film gaat over de 15-jarige Lara (Victor Polster) die het als ballerina wil maken, maar constant geconfronteerd wordt met haar eigen lichaam. Haar biologie zegt dat ze een man is, maar ze voelt zich een vrouw.


Beautiful Boy is -ook al- een waargebeurd verhaal. David (Steve Carell) en Nic (Timothee Chalamet), vader en zoon, zijn twee handen op een buik, maar wanneer David ontdekt dat Nic een drugsverslaving heeft, stort zijn wereld in. Hij wil er alles aan doen om zijn zoon te redden, maar dat loopt enorm stroef. In die film is de nominatie voor Timothee Chalamet. Hij zit in de categorie Beste Acteur in een Bijrol. 


The Alienist haalt 2 nominaties binnen. Eén voor Beste TV-Reeks en één voor Beste Acteur in een TV-reeks. De hoofdrol in The Alienist is Daniel Brühl. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) behandelt de geesteszieken en gaat op jacht naar een ritualistische moordenaar. Dat doet hij samen met John More (Luke Evans), een illustrator voor een plaatselijke krant en Sarah Howard (Dakota Fanning), een secretaresse. 


Op 6 januari is het de 76ste prijsuitreiking van de Golden Globe Awards. Alle genomineerden kan je hier vinden. 06/12/2018