20 jaar zonder Michael Hutchence

Op 22 november 1997 was de muziekwereld in rouw. Michael Hutchence, frontman van de Australische rockband INXS, pleegde op die dag zelfmoord in een hotelkamer in Sydney, middenin een tournee van de band.

Hutchence was op dat moment een wereldster, die zijn naam had gemaakt met een heleboel rockclassics. Denk maar aan 'Never Tear Us Apart', 'Need You Tonight', 'Suicide Blonde' en ga zo nog maar even door.

Ook het liefdesleven van Hutchence kwam prominent in de media. Waarom? De vele partners en bijhorende sappige details spraken fans én niet-fans enorm aan. Los daarvan stonden kranten en tabloids niet weigerachtig tegenover Hutchence en zijn wederhelft(en): het ging namelijk meer dan eens om een bloedmooie, jonge (en halfnaakte?) vrouw.

Enkele van zijn veroveringen:

  • Supermodel Helena Christensen. Met haar had Hutchence een relatie tussen 1991 en 1995, bijzonder lang voor zijn doen. De relatie liep op de klippen, doordat Hutchence veelvuldig vreemdging.

  • Actrice en zangeres Kylie Minogue. Hutchence en Kylie waren een koppel van 1989 tot 1991, wanneer het zelfdestructieve gedrag van Hutchence een einde maakte aan de romance.

  • Zangeres Belinda Carlisle. Belinda en Michael hadden een relatie van 1984 tot 1994. Die relatie was niet altijd romantisch, maar vaak ook diep vriendschappelijk, en liep daarom soms samen met andere veroveringen.

  • Paula Yates, de echtgenote van een andere rocker, Bob Geldof. Paula verliet Bob zelfs voor Hutchence, met wie ze een relatie had tussen 1995 en 1997. Paula stierf enkele jaren na de dood van Hutchence aan een overdosis heroïne.

Hoe moeilijk het ook te geloven lijkt, dit is maar een greep uit de vele partners van Michael Hutchence.

Laten we ons echter vooral focussen op de vele keigoeie muziek die Hutchence heeft gemaakt. Met 55 miljoen verkochte cd's maakte hij van INXS één van de meest succesvolle Australische bands uit de muziekgeschiedenis.22/11/2017