1 jaar zonder George

Eén jaar geleden kwam er een onverwacht bericht. George Michael was overleden.
De Britse superster brak in de jaren '80 door met Wham! en werd een nog grotere superster toen hij solo ging. Zijn hits zijn niet op twee handen te tellen.

Eén jaar geleden is het al. Maar wat is er in het afgelopen jaar allemaal gebeurd?

1. Er is duidelijkheid gekomen rond zijn dood.

Het nieuws dat de superster ons verlaten had, was al snel wereldnieuws. Maar daarna werd het stil. De doodsoorzaak was niet eenduidig en er gingen al snel kwalijke geruchten de ronde. Het duurde tot midden maart voor vermoedens bevestigd werden: George stierf in zijn slaap aan hartproblemen. Op 29 maart werd hij begraven, niet ver van het graf van zijn moeder. En de fans? Die vinden troost in een rouwplekje vlakbij zijn huis in Highgate, Londen.


2. Er is nieuwe muziek én een documentaire opgedoken.

In de laatste jaren van zijn leven werkte George aan een documentaire. Hij wou ons eens tonen hoe het écht zat. De documentaire zelf is doorspekt met getuigenissen van de groten der Aarde: Naomi Campbell, Cindy Crawford, Stevie Wonder, Elton John, Ricky Gervais en vele anderen vertellen met plezier over hun aanrakingen met George Michael.

Canvas zond de documentaire enkele dagen geleden opnieuw uit, je kan ze nog tot midden januari bekijken op vrtnu.be


3. Jullie houden nog steeds van George.

Jullie hebben massaal op hem gestemd tijdens de Nostalgie 1000. Jullie hebben massaal op hem gestemd tijdens de Christmas Top 100. Jullie hebben honderden verzoekjes gestuurd naar Domi. Jullie lieten via sms, mail of  Facebook aan ons weten hoe blij jullie werden als we één van zijn hits speelden. George Michael zit ergens diep in jullie hart, en hij zal daar altijd blijven.24/12/2017